3 fordele ved at flytte til Vietnam

Vietnam

Hvis du også er træt af et almindeligt dansk arbejde, hvor man sidder på et kontor eller lignende 8 timer om dagen, fem dage om ugen, så har vi gode nyheder: du kan både slippe for meget af arbejde, udføre det fra en strand og spare flere penge op ved at flytte til Vietnam. Det er endda ikke det eneste land, hvor dét er muligt, så hvis du bedre kan lide Filippinerne, Thailand, Mexico eller at rejse rundt hele tiden, så kan det bestemt også lade sig gøre, men så må du lede andre steder efter de specifikke fordele, der er, ved at flytte til et af de lande – her får du blot en kort oversigt over, hvordan du kan forvente at leve, hvis du flytter til Vietnam.

Alt er billigere, så hvis du kan få en dansk løn, mens du bor i Vietnam, er det ikke noget problem at drikke en flaske Moet eller to om dagen, samtidig med at du bor i et hus, der er fire gange så stort som du ville kunne få i Danmark, hvor der bliver gjort rent et par gange om ugen eller mere. Det er bare nogle få af de ting, du kan få med en gennemsnitlig dansk løn i et land som Vietnam, hvor alt er meget billigere. Biler er en anden ting, der selvfølgelig bliver meget billigere, når man slipper for alle de danske udgifter til den slags. Moms er desuden lavere, og så er arbejdskraften jo så billigt, at du kan betale dig fra alt – endda dit eget arbejde, hvis du kan finde den rigtige person at outsource det til.

Folk er meget venlige og Down to Earth i Vietnam. De fleste af dem kan ikke engelsk, hvilket nogle gange kan være en ulempe, men andre gange er det rart, at man ikke er tvunget til at deltage i small talk og andet social tidsspild. De forsøger sig desuden gerne med engelsk, selv når de eneste ord de kender er ”hello” og ”how are you,” hvor det sidstnævnte har det med at lyde som ”how old are you” fordi de har lidt svært ved at udtale et par af de lyde, der optræder i det engelske sprog.

Klimaet er en af de helt store fordele, da du her kan få mere eller mindre det perfekte klima for dig. Det er varmt året rundt mange steder, men sjældent for varmt til at gå rundt uden for i t-shirt og shorts med slippers eller sandaler – selvfølgelig uden strømper! Hvis det bliver for varmt kan du bare smutte en tur op i bjergene eller ned til havet, hvor det typisk er en smule mere køligt. Du kan også flytte helt nordpå, hvor temperaturene er en del køligere end dem i den sydlige del af landet. Strande er der også nok af, og mange af dem er både smukke og gode til enten badning eller surfing.