Derfor er Lego det Mest Geniale Legetøj

Man behøver ikke at komme tættere på en legetøjsbutik, end selve udstillingsvinduet, for at vide, at der er rigtigt meget legetøj på markedet i dag. Jeg tør godt sige, at der findes betydeligt mere legetøj, end der findes børn derude – selv hvis vi tæller teenagere og barnlige sjæle med. Det er selvfølgeligt rart at have noget at vælge imellem, men det enorme udvalg virker nærmest uoverskueligt.

Ingen har lyst til at købe noget legetøj, som deres barn bliver skuffet over at modtage. Nogle løser det problem ved at tage barnet med ud i legetøjsbutikken, så de selv kan vælge deres næste stykke legetøj. Det virker jo umiddelbart oplagt, men det er dog ikke altid, at det helt virker efter hensigten. Børn er nemlig mindst ligeså tilbøjelige til at lave impulskøb som os andre: og det betyder, at de let risikerer at vælge noget, som de hurtigt bliver trætte af. Da legetøj jo heller ikke ligefrem er billigt, så kan det godt være frustrerende at se det 300 kr. dyre, én uge gamle, stykke legetøj stå og samle støv ovre i hjørnet. Man kan selvfølgeligt ikke klandre barnet for, at finde noget andet mere interessant, eller bare være træt af det legetøj de selv havde valgt. Det er nu engang bare sådan de har det. Man kan måske prøve at lære dem at være mere kræsne med hvad de køber, men hvor stor er chancen lige for, at man kan få så kompleks en lektie ind i så ungt et menneske? Selv os voksne kan have svært ved at styre os, når vi er omgivet af fristende tilbud, og vi laver jo også fejl.

Men hvad hvis det slet ikke behøv at være så svært? Hvad hvis der fandtes noget legetøj derude, som næsten med sikkerhed ville tiltale dit barn – både lige nu, og i mange år fremover? Hvad hvis det ikke bare være funklende og flot, men også havde elementer af læring og kreativitet? Det lyder jo som det ultimative stykke legetøj – forældrenes drøm!

Og det synes jeg da så absolut også, at det er. Men det sjove er, at du allerede ved hvad jeg snakker om: det geniale stykke legetøj er lego.  Du har sikkert leget med Lego som barn, og det samme har de fleste andre. Men det er ikke et ”gammeldags” stykke legetøj: det er derimod et koncept, der er evigt populært, lige præcis fordi det er så alsidigt og sjovt.

Hvis du køber et piratskib i Lego til dit barn, og han eller hun bliver træt af pirater en uge senere, så er det okay: klodserne kan sættes sammen på ny og kreativ vis! Det kan blive til prinsesser eller soldater, heste eller løver. Det bedste er, at man aldrig kan få for meget lego: det gør det altså let at vælge noget legetøj nu og i fremtiden.