DIY: Plantehænger

Plantehænger

Ønsker du dig også en plantehænger?

Vi elsker dem, men synes ofte de er ret dyre. Derfor har vi lavet en lille DIY, som er skudt på en solrig fredag eftermiddag. Dem har vi altså ikke nok af efter vores mening!

Du skal bruge:

En potte, noget snor og en saks.

Sådan gør du:

Klip 8 lige lange stykker snor. Disse er ca. 80 cm. Men det kommer an på, hvor langt den skal hænge ned fra loftet eller væggen. Prøv dig frem.

Bind en knude i den ene ende.

plantehænger plantehænger

Del snorene i fire, så de danner et kryds på bunden af potten. Og bind en knude på alle fire ca. 5 cm fra den midterste knude. Det kommer lidt an på hvor stor en potte du har valgt.

Følg så anvisningerne på billederne. Hvor du binder knuder indtil du når toppen af potten.

plantehænger plantehænger plantehænger

Vend potten rigtigt og bind en knude på alle snorene ca. 20 cm fra den sidste knude, så snorene samles. Flet snorene sammen og lav en løkke foroven til ophæng. Et Voila! Din plantehænger er færdig!

plantehænger plantehænger plantehænger

Hvad skal der i din plantehænger?

I denne har vi plantet en Peperomia Deppeana, også kaldet Musehaleaks, som er skøn grøn slyngplante. Den er billig og vokser tilmed ret hurtigt. Denne her er købt i Plantorama. Du kan også plante en Scindapsus eller en Peperomia Hope, som vi nævnte i sidste uge lige her. Og husk nu, der er ikke hul til dræn i potten, så der skal endelig ikke vandes for meget. Er du i tvivl om du kan styre vandingen, kan du lægge nogle Lecakugler i bunden.

Hvor skal den så hænge?

Hængeplanter er smukke mange steder i indretningen. Vi har hængt vores i et hjørne i stuen, hvor der ikke var plads til at stille noget. Du kunne også lave en planterhænger til krydderurter i køkkenet. Eller hvis du har et badeværelse med vindue, er det super flot at hænge 2-3 planter derude. Egentlig passer de allesteder hvor der mangler lidt grønt i dit hjem. Så bare go nuts!

Vi ses snart!

// Redaktionen