Find gipsplader til vægge og lofter i dit online byggemarked

Både professionelle og gør-det-selv-folk handler i byggemarkederne, hvor de finder materialer og værktøj til deres projekter. De fleste byggemarkeder har alt, hvad man skal bruge til sit byggeprojekt. Det kan være alt fra flisebelægning af havegangen til tilbygninger på huset. Byggemarkedet har, hvad man skal bruge og det kan være sjovt at gå på opdagelser der, og finde nye spændende ting til kommende projekter, når man alligevel er der i et ærinde.

En gipsplade bruges typisk til vægge eller lofter, hvor den skrues op, spartles og tapetseres. En gipsplade har flere fordele i forhold til andre plader. En af den vigtigste er måske, at en gipsplade er mere brandsikker end for eksempel en spånplade. Gips er også et lyddødt materiale, så lyden forplanter sig ikke så let igennem gipsvægge som gennem trævægge, der giver mere resonans. En gipsplade er nem at arbejde med. Man kan skære i den med en hobbykniv, og der er meget lette at skrue i. Og disse plader skal skrues op, hvad enten det i loftet eller på væggene.

Spartling og tapet

Når man har skruet en gipsplade op på væggen eller loftet, så skal der spartles, så skruemærkerne skjules, og der kommer en helt jævn flade. Er man god til at spartle, så kan man nemt få skabt en smuk, jævn overflade. Er der lidt ujævnheder, så tager man dem let med lidt sandpapir. Når spartling og slibning er overstået, så kommer tapetseringen. Det er ikke svært at sætte tapet op. Det er der måske mange, der tror, men faktisk er det meget enkelt, og man lærer det hurtigt.

Sofa eller bilen til byggemarkedet?

Måske orker man ikke lige at tage turen til byggemarkedet i dag. Sofaen trækker og det regner måske udenfor. Så find dog din tablet frem og smid dig i sofaen med en varm plaid, og gå på opdagelse i byggemarkedets webshop i stedet. Om det er gipsplade du skal bruge, eller fliser eller træ, så kan det købes online, blandt andet hors stark.dk, som er et af landets førende byggemarkeder.