Gode råd til brug af engangshandsker

Ved brug af engangshandsker på arbejdet er formålet vil altid at beskytte sig selv og andre mod bakterier, kemikalier eller andre ulækre væsker. Lange uoverskuelige retningslinjer følger oftere med, derfor er der her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan bruge dine engangshandskerne bedst.

Engangshandsker findes til et hvert formål; til rengøringsmidler, patientpleje eller håndtering af fødevarer. De findes i mange forskellige farver, størrelser og former. Engangshandsker bliver oftest brugt som værnemidler, hvilket både findes som vinylhandsker, latexhandsker og nitrilhandsker. Få et fuldt overblik over engangshandsker her.

Handsker til en gang

Du kan selvfølgelig bruge dine engangshandsker i så lang tid ad gangen, du vil. Et godt råd kan dog være at tage dine engangshandskerne af, når du er færdig med det, du skal. Som navnet antyder, er engangshandsker dog kun lavet til at blive brugt den ene gang. Formålet ved engangshandsker er at kunne arbejde i tæt kontakt med bakterier og andre potentielt skadelige væsker. Skift derfor dine engangshandsker, så ofte du kan. Og husk altid at smide engangshandskerne i skraldespanden efter brug.

Tiptop hygiejne

Engangshandsker skal være rene, når du tager dem på. Hvis du ser tegn på snavs eller væske på engangshandskerne, så smid hellere handskerne ud. Det er bedst at være på den sikre side end at tage et brugt par på. Engangshandsker fås ofte i store mængder, så du skal bare tage den næste engangshandske fra kassen. Det er altid vigtigt, at hygiejnen er i tiptop stand, når du anvender engangshandsker.

Håndsprit

Brug af håndsprit på dine engangshandsker er helt okay, så længe der er synligt snavs at se på handskerne. Det kan nogle gange være ret praktisk at bruge håndspritten på en travl arbejdsplads, hvor der ikke er tid til at skifte handskerne ud med nogle nye. Håndspritten fjerner de usynlige bakterier på engangshandsken. Det kan dog ødelægge overfladen på handsken over flere gange.

Håndvask og creme

Når du ikke skal bruge din engangshandske mere, smider du den i skraldespanden. Derefter er det altid en god ide at vaske hænder. Vask hænderne i vand og skyl dem grundigt. Tør derefter hænderne forsigtigt i et rent håndklæde eller serviet. Efter at have vasket hænder kan du forkæle og beskytte dine hænder med lidt fugtighedscreme.