Sådan vælger du de rigtige støvler

Støvler

Der findes ikke noget værre end ømme fødder efter en tur i naturen. Forkert fodtøj kan gå hårdt ud over både ankler, knæ, hofter samt hele ryggen og med disse mulige problemer kan du få gener, der kan påvirke dit liv meget. Derudover kan forkert fodtøj også resultere i gnavemærker og vabler. Hvis du ofte vandrer eller kommer meget i naturen, er det ekstremt vigtigt, at du vælger de rigtige vandrestøvler.

 

Hvad skal jeg vælge?

Udvalget af vandrestøvler er stort, og der findes et hav af forskellige mærker, som har forskellige detaljer. Det er svært at sige, hvilke vandrestøvler der passer bedst til dig og dine fødder, men der er nogle ting, du altid skal tænke over. Overvej først og fremmest hvor du skal gå henne, da underlaget og terrænet har indflydelse på, hvilken sål du har brug for. Overvej ligeledes om du skal have en rygsæk eller anden form for vægt på kroppen, da det er afgørende for hårdheden af din sål samt hvilken støtte du har brug for. Det indvirker også på, om du kan klare dig med et par vandresko. Du kan desuden overveje, om du har brede eller smalle fødder, om du er platfodet, om du skal have svangstøtte og om du bedst kan lide høje eller lave støvler. Når du har taget stilling til alle de ovenstående ting, kan det anbefales, at du tager til din foretrukne butik og afprøver en lang række forskellige vandrestøvler. Prøv gerne med forskellige sokker, så du kan finde ud af, hvad der er mest komfortabelt for lige præcis dine fødder og den måde du går på. Hvis du tager i butik, kan du også oftest få råd og vejledning af butikspersonalet. Køber du i stedet online, er det vigtigt, at du afprøver støvlerne med vægt og vandrestrømper, så du ikke ender med et fejlkøb, som resulterer i ømme fødder med vabler på din næste tur ud i naturen.

 

Varme og våde fødder

Frygter du at få våde fødder, er der forskellige løsninger. En af løsningerne er, at du altid holder dine støvler rene og renser dem, når du kommer hjem fra tur. Hvis du altid gør det og giver dem en omgang frisk imprægnering, så holder tætheden og holdbarheden forlænges. En anden mulighed er at vælge fodtøj med Gore-Tex teknologi. Gore-Tex teknologi er en membran, som gør fodtøjet både vandtæt og åndbart. Den tidligere regel med rengøring vil også forlænge levetiden af fodtøj med Gore-Tex. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder, men har du tendens til at få meget varme fødder, kan det anbefales af vælge imprægneringsmetoden uden Gore-Tex, da membranen vil tage noget af åndebarheden for dine fødder, og derfor vil du kunne få meget varme fødder i dem. Er varme fødder ikke et problem for dig, er Gore-Tex teknologien helt klar den rigtige løsning for at holde dine fødder varme og tørre i alt slags vejr.

Rigtig god fornøjelse med dit nye fodtøj og næste tur ud i det fri.