Ugens plantecrush #1

Ugens plantecrush

Ugens plantecrush lanceres i dag!

Det kommer til at blive et ugentligt indlæg, der forhåbentlig vil inspirere jer til at købe nye spændende planter!

Denne uge vil vi fremhæve Monstera Obliqua. Den kaldes også Swiss Cheese Vine, på grund af dens fine “oste-huller” i bladene. Det er en slyngplante, som med tiden kan blive utrolig fin og skulpturel at se på.

Obliqua er, efter vores mening, den nye it-plante i år 2017. Den kommer sikkert til at tage over fra dens storesøster Monstera Deliciosa, eller Fingerfilodendron, som vores mødre kalder den. Selvom vi alle kender og elsker den, er det måske er det en god ting, at den bliver erstattet? I hvert fald for os som bor i lejlighed, da Obliqua’en er væsentligt mindre og tilmed kan hænges op, hvis det kniber med pladsen.

Den her er købt i blomsterhandlen Bang&Thy i Aarhus efter lang tids søgen og længsel. Det er nemlig over et halvt år siden, den kom på vores plante-ønskeliste! Så det er kun på tide, at vi får lov til at nyde den hjemme i stedet for blot på Pinterest.
  

Sådan passer du Monstera Obliqua

  • Den skal stå ret lyst men ikke i direkte sollys. Forresten, er der andre der har problemer med at finde planter, der kan tåle at stå lige oven over en radiator? Nå det var et sidespring.
  • Den vil meget gerne tørre ud mellem vandingerne, så den ikke står og har våde fødder hele tiden.
  • Den vil også rigtig gerne have lidt gødning en gang i mellem.

Og så er det ellers bare at væbne sig med tålmodighed, den skulle nemlig gro ret langsomt. Men er den ikke værd at vente på? Det synes vi!

Ugens plantecrush kommer til at være en tilbagevendende begivenhed, så kig med hver mandag, hvor vi præsenterer jer for nye must-haves inden for planteverdenen. Vi ses!

// Redaktionen